Businessclub
Opening Huntenpop
Tekst Mirjam Lems Fotografie René Moorman
In verband met de opening van het Huntenpop festival vindt deze bijeenkomst van de Huntenkring Business Club weer plaats in de Rabobankzaal van de Drufabriek. Entertainer Frans Miggelbrink maakt zichzelf zicht- en hoorbaar wanneer hij de gasten na de borrel naar de theaterzaal stuurt voor het officiële gedeelte van deze openingsmanifestatie.
Bij binnenkomst zie je direct op het podium de hometrainers van Kei-Fit Center Gendringen staan en is het duidelijk dat daar straks enkele uitverkoren een jasje uit zullen moeten doen. Miggelbrink opent de avond op zijn bekende manier: humor en interactie. Frank Huls (van Hameland Hacron) is uitverkoren om het festival officieel te openen omdat hij de enige in de zaal is die alle voorgaande 20 edities Huntenpop heeft bezocht.
Miggelbrink neemt burgemeester Hans Alberse bij de neus door het publiek te laten opstaan en mensen te selecteren voor het fietsen van een afvalrace: “iedereen die niet de burgemeester van Oude IJsselstreek is, mag weer gaan zitten.†Daarna nemen directievoorzitter Rabobank Graafschap-Zuid Frans Vervoordeldonk; Jan Bart Wilschut (directeur Regio Achterhoek); Gerrit van Dongen (reïntegratieconsulent Graafschap College); Walter Hendrixen; Richard Kremer (Kremer Groep); laatkomer Stef Rietbergen (directeur Gelderlander) en de enige vrouw in de zaal die van zich liet horen door haar verontwaardiging uit te spreken dat er geen vrouwen op de fiets zaten Albertine Vooren (gast van Fortunato Creativo) plaats op de spinning-fietsen. Deze groep mensen moet er voor zorgen dat het licht in de zaal blijft branden.
Het programma vervolgt met drie gasten die veel doen aan duurzaam ondernemen. Sander Giesen (Giesen Architectuur) is actief in stro-leembouw en CO2vrij bouwen. Giesen spreekt zijn waardering uit over het ‘hergebruik’ van de Drufabriek en zijn verontwaardiging over gemeentes waar weinig wordt nagedacht over de waarde en mogelijkheden van oude panden. Daniel Lodders van de Samangroep (installatie, elektra en constructie) vertelt over de keuze van Saman om in samenwerking met particulieren en ondernemingen te werken aan duurzame installaties. Hij laat de ‘Energy Ball’ zien: een windturbine speciaal ontwikkeld voor in de bebouwde kom en dus ideaal voor ‘huis, tuin en keukengebruik’. Herman Hulshof, directeur van Hulshof Royal Dutch Tanneries (producent van meubelleder), is zakelijk en zeker ook persoonlijk zeer begaan met de toekomst. Duurzaamheid is van levensbelang en hij probeert met o.a. de Tafel van Groenlo te werken aan maatschappelijke bewustwording. Een genot om te luisteren naar mensen die zo gedreven zijn en nadenken over het welzijn van volgende generaties.
Tot slot wordt Juliëtte Hofman (directrice Drufabriek) op het podium uitgenodigd. Walter Hendrixen overhandigt haar, namens Huntenkring BC en Samangroep, de Energy Ball. Waarmee ook de Huntenkring benadrukt mee te willen werken aan duurzaamheid.
De fietsers, die zich afwisselend hebben ingespannen, mogen eindelijk afstappen om zich samen met de gasten naar het gereedstaande buffet te begeven. Er wordt gegeten, gedronken en genetwerkt en rond de klok van acht uur verzamelt Walter Hendrixen alle gasten voor een bezoek aan het Huntenpopfestival. Zakelijkheid wordt geruild voor het festival-gevoel en zo wordt merkbaar hoezeer de Huntenkring-leden betrokken zijn bij dit festival. Een prachtige combinatie die niet vaak voorkomt en dat maakt de Huntenkring Business Club zo uniek. Het festival terrein is schitterend en sfeervol aangelegd en inmiddels al drukbezocht. Heerlijk swingen, drinken en genieten. Huntenpop, bedankt!
oost-gelderland business | nummer 4 | september 2010