Tragter Groep neemt brandbeveiliging en BHV-opleidingen T-ISS Dinxperlo over
Tragter Groep neemt per 1 januari 2018 de brandbeveiliging en BHV-opleidingen van T-ISS uit Dinxperlo over. Tragter Groep, een lokale partij uit Neede welke landelijk werkt, is vanaf 2008 bekend om haar totale ontzorgingspakket op het gebied van veiligheid. Door deze overname wordt de positie van Tragter Groep in het oosten van het land nog meer verstevigd en draagt het bij aan de beoogde groei van het bedrijf. Tragter Groep heeft alle facetten op basis van veiligheid onder één dak, waardoor de ondernemer hiervoor één aanspreekpunt heeft. Dit zorgt voor overzicht binnen de organisatie tegen scherpe tarieven. De dienstverlening van Tragter Groep bestaat onder andere uit preventie, opleidingen en cursussen en aanleg, onderhoud, certificeren.
Meer informatie: www.tragtergroep.nl, www.veiligheidsborden.com
Gelderland wil duurzaamste tuinbouwregio van Europa zijn
Het tuinbouwcluster in Gelderland heeft de ambitie om de meest duurzame tuinbouwregio van Europa te worden. Binnen tien tot vijftien jaar wil ze volledig energieneutraal, klimaatbestendig, emissievrij en circulair ondernemen. Om deze ambitie te realiseren, presenteerde Greenport Gelderland medio december een Versnellingsagenda met de naam Duurzaam Doen aan Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland. In het Gelderse tuinbouwcluster gebeurt al van alles op het gebied aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld met projecten rond het nieuwe telen in de glastuinbouw, verduurzaming van de fruitteelt, productinnovaties en de verbinding met de samenleving. Volgens de voorzitter van Greenport Gelderland, Rian Verwoert, zijn de betrokken ondernemers er echter van overtuigd dat er nog een schepje bovenop moet. "Vanuit de ambitie en drive om een koppositie in te nemen in Europa, zijn we van mening dat er bij de verduurzaming van het cluster een extra stimulans en versnelling mogelijk én noodzakelijk is." Het tuinbouwcluster is - met een toegevoegde waarde van 800 miljoen euro, 14.000 volwaardige arbeidsplaatsen, 1.600 bedrijven en een grondgebruik van 7.600 ha - met recht een topsector in Gelderland. Deze toppositie wil de sector graag behouden. In de versnellingsagenda Duurzaam Doen zijn zes grote Icoonprojecten en negen kleinere Impulsprojecten opgenomen met een totale omvang van ruim 6,5 miljoen euro. De projecten zijn 'van onderop' ontwikkeld door ondernemers en andere stakeholders. Ze kennen een relatief korte doorlooptijd van ca. 2 tot 2,5 jaar. Volgens voorzitter Verwoert is het realiseren van dit programma niet eenvoudig, maar wel urgent. "Vanuit de tuinbouw is er heel veel commitment, maar ze kan het niet alleen. Samenwerking tussen overheden, onderzoek, onderwijs, ondernemers en omgeving is noodzakelijk. Onder andere op het vlak van regelgeving, afstemming van beleid, kennisoverdracht, tijd en geld. Ik hoop dat de provincie hierin een rol van betekenis kan spelen. Als alle partijen de schouders eronder zetten, zijn deze doelstellingen niet alleen ambitieus maar ook haalbaar!"
Deel uw nieuws met Oost-Gelderland Business!
Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Oost-Gelderland Business publiceert dit graag voor u op de website! Heeft u een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.