Transacties met verschillende valuta zorgen voor zorgelijk grote kostenposten bij kwart Nederlandse bedrijven
Transacties met verschillende valuta leiden bij een kwart (25%) van de Nederlandse bedrijven tot zorgelijk grote kostenposten. Dit blijkt uit onderzoek van Banking Circle, gelicenceerde betalingsbank, onder ruim 500 financieel (mede)beslissers of eindverantwoordelijken, die internationaal zakendoen. Daarnaast geeft 36 procent aan dat het goed laten verlopen van internationale transacties veel tijd kost.
Stoppen met internationaal zakendoen
Internationaal zakendoen kost dus tijd en geld. Het is dan ook niet gek dat bedrijven twijfelen of ze wel internationaal zaken moeten doen. Een op de vijf financieel verantwoordelijken (19%) zegt wel eens na te denken over stoppen met internationaal zakendoen, vanwege de administratieve last die dit met zich meebrengt.
Klagende werknemers
Bijna een kwart (22%) van de bedrijven geeft dan ook aan dat het internationaal zakendoen voor problemen zorgt. De lasten worden vaak binnen het gehele bedrijf opgemerkt: 23 procent van de financieel verantwoordelijken hoort werknemers regelmatig klagen over het werken met meerdere (verschillende) valuta.
Marcus Yarbug, Head of Sales Benelux bij Banking Circle: "Dat internationaal zakendoen veel lasten met zich meebrengt is al langer duidelijk. Er zijn hoge kosten mee gemoeid, het kost veel tijd om valutawissels te bewerkstelligen en het geeft een administratieve rompslomp. Dat is onacceptabel nu de lijntjes naar de rest van de wereld zo kort zijn en er volop internationaal gehandeld wordt. Banking Circle streeft er dan ook naar om transacties zo gemakkelijk mogelijk te maken en het werk bij bedrijven uit handen te nemen. Zodat over de grens zakendoen hetzelfde aanvoelt als zakendoen in Nederland."
Bijna helft managers eist hbo-niveau van supportprofessional
Bijna de helft (43%) van de managers en directeuren vindt het van cruciaal belang dat een supportprofessional minimaal hbo-niveau heeft. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers, het opleidingsinstituut voor startende en ervaren managementsupportprofessionals, onder ruim 500 leidinggevenden, managers en directeuren in Nederland. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat supportprofessionals door de helft van de managers worden gezien als co-manager (50%) en als belangrijke sparringpartner in strategische zaken (53%). Naast opleiding zijn ook ervaring en motivatie belangrijk in het selectieproces. Voor de meerderheid (62%) van de managers en directeuren weegt bij het aannemen van een supportprofessional motivatie het zwaarst mee.
Kenmerkende eigenschappen supportprofessional
Ook het karakter van een persoon is bepalend voor het selecteren van een supportprofessional. Volgens managers en directeuren zijn meedenkend (17%), zelfstandig (17%) en stressbestendig (15%) de belangrijkste eigenschappen van de ideale supportprofessional. Naast het hebben van bepaalde eigenschappen, wordt ook gekeken naar digitale skills. Driekwart (74%) van managend Nederland vindt het belangrijk dat een supportprofessional veel digitale kennis heeft. Ook vindt de meer-derheid (66%) het belangrijk dat supportprofessionals zich regelmatig ontwikkelen door het volgen van een cursus, opleiding of training.
Wil je mee in onze nieuwsbrief?
Je kent Oost-Gelderland Business natuurlijk van ons tweemaandelijks magazine in print en online, de website met actueel nieuws en de social mediakanalen. Met al deze kanalen samen bereiken we per maand maar liefst 10.000 MKB-ondernemers in de regio, van advo-caat tot hovenier. Maar wist je dat we ook elke week een nieuwsbrief versturen met de meest interessante persberichten en artikelen van dat moment? Deze nieuwsbrief wordt zeer goed gelezen en daar zijn we uiteraard erg trots op.
Heb je interesse? Neem contact op met Joep van der Linden via joep@vanmunstermedia.nl!