Reclamestunt Shell loopt uit op pr-nachtmerrie
Een reclameactie waarmee Shell Duitse klanten aan zich wilde binden, is geëindigd in een pr-debacle. Het klonk als een mooie belofte: wie binnen een maand 999 spaarpunten bij elkaar zou sprokkelen bij tankstations, zou een e-reader krijgen. Punten konden echter niet alleen worden gespaard bij tankbeurten. Zo kregen klanten 100 punten voor een chocoladereep van 1,29 euro. Om een zogenoemde Kindle e-reader ter waarde van 129 euro bij elkaar te sparen, hoefden klanten dus slechts 10 euro aan snoep te kopen, schrijft Der Spiegel. Dat de Kindle zo gemakkelijk te verdienen was, ging als een lopend vuurtje. Wat de meesten echter niet wisten, is dat er slechts 10.000 e-readers konden worden gewonnen. Veel klanten kwamen uiteindelijk van een koude kermis thuis en uitten en masse hun onvrede over Shell op sociale media. 'Shell? Nooit meer', is één van de vele kwade reacties. Shell heeft haar excuses aangeboden aan teleurgestelde klanten.
(Bron: Trouw)
File nadat man zijn vals gebit verliest
In Madrid ontstond er een enorme file nadat een motorrijder zijn kunstgebit zocht op de snelweg. De agenten vroegen aan de man waarom hij het verkeer stillegde. Tijdens zijn motorrit verloor hij zijn tanden na een niesbui. Uiteindelijk werd de man naar de pechstrook geleid en de file loste zich op. Het is nog onduidelijk of de man zijn gebit terug heeft gevonden.
(Bron: Our Lips Are Sealed)
oost-gelderland business | nummer 2 | mei 2014
Mensen genieten eerder van duurder eten
We gaan er vaak vanuit dat smaak een gegeven is, maar onderzoek laat zien dat smaak gemanipuleerd kan worden door de prijs. Hoe meer we betalen, des te positiever we zijn. Tot die conclusie komen onderzoekers van de Cornell University. “Door simpelweg de prijzen in een restaurant flink te laten dalen, verandert de waardering van de klanten enormâ€, aldus onderzoeker Brian Wansink. Het onderzoek vond plaats in een kwalitatief goed Italiaans buffetrestaurant. In het restaurant konden mensen kiezen uit 139 gerechten op basis van een ‘all you can eat-principe’. De prijs was vier tot acht dollar. Tijdens het eten werden de proefpersonen gevraagd om het eerste, middelste en laatste gerecht te beoordelen op een schaal van een tot negen. De deelnemers die acht dollar voor hun maaltijd betaalden, beoordeelden de gerechten gemiddeld 11 procent hoger, dan de proefpersonen die voor vier dollar aten. Een goedkoop menu zorgde ook vaker voor een gevoel van overeten, schuldgevoelens en verminderd enthousiasme naarmate de maaltijd vorderde.
(* Bron: GFC Nieuws)
Spookrijder geeft schuld aan navigatie
Een 24-jarige vrouw uit Steenbergen heeft tientallen kilometers spookgereden op de A58 omdat zij de aanwijzingen van haar navigatie volgde, zo meldt de Gooi en Eemlander. Dat verklaarde ze naderhand op het politiebureau. Ze veroorzaakte bijna een frontale botsing, maar bleef onverstoorbaar met 100 kilometer per uur tegen het verkeer inrijden. Zelfs toen een politieauto haar tegemoet kwam met lichtsignalen en een stopteken, stopte de spookrijdster niet. De agenten moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen.
opmerkelijk